Cautare

3757 de rezultate pentru "arhiva 2006" (3.88 secunde)
Doodle-ul de astazi este de fapt un filmulet emotionant despre Caderea Zidului Berlinului, cu imagini de arhiva din 9 noiembrie 1989, dar si cu imagini din marile orase ale lumii in care au ajuns bucati din Zidul Berlinului.
La prima arestare, din 1948, ii sunt confiscate sute de documente din arhiva personala, ca si manuscrisele unor lucrari literare.
Spectacolul de teatru tv din Arhiva de Aur poate fi urmarit la TVR 2 si online pe TVRplus.ro luni, 24 februarie, de la ora 19.10.
Voda Carol I sta si azi in mijlocul nostru…” O iconografie bogata, extrasa exclusiv din revistele radio ale vremii si manuscrisele din Arhiva Radio insufleteste textele antologate, iar CD-ul care insoteste cartea ne reda alaturi de inestimabile discursuri istorice si o inregistrare unica de la 1 mai 1939 a Imnului regal, unde pot fi auzite versurile lui Vasile Alecsandri, care au emotionat generatii la rand:
Nicolae Triculescu Sursa: arhiva autorului (toata raspunderea de copyright foto revine autorului) Prefata de: Liviu Franga Ilustratii de: Laurentiu Musoiu
https://www.youtube.com/watch?v=ORab9EQp4qI Link arhiva foto: https://we.tl/zWBsWzbagU Pentru detalii, va stam cu placere la dispozitie.
- In cele 3 zile de festival, vor putea fi vazute 2 expozitii permanente de fotografie documentara si o expozitie de colaje - Ultima Transhumanta/ The Last Transhumance, o selectie de fotografii din cadrul proiectului etnografic si sociologic despre disparitia unui stil de viata milenar al ciobanilor din Europa, realizat de Dragos Lumpan, si Bucuresti Demolat, de Cristian Bonciocat, o arhiva de imagini ce poate deveni un instrument de lucru cu functie de recuperare culturala, de reparatie morala ce s-ar mai putea aduce azi portiunii trupului de oras afectat.
Imaginile alb-negru si color, adevarate opere de arta pot fi descoperite in Arhiva Fotografica Agerpres, va vor conduce spre o calatorie in timp, prin istoria Romaniei.
Raman, din fericire, cartile sale si o arhiva de manuscrise din care nu e exclus sa mai apara opere pe care scriitorul, exigent cu sine insusi, le-a tinut in sertar.
Sunteti asteptata la Bucuresti cu bratele deschise! Iertati calitatea fotografiilor, promit sa caut altele mai frumoase prin arhiva celor doi domni invitati la proiectie!
Iar dangatul argintat al clopotelor a atins si amintirea multor dintre aceia care, ca si mine, au devenit cronicari ai istoriei de-o clipa, fiindca in arhiva devenirii lor, a apropierii de cuvinte si de linia intai a realitatii, au existat vocatia si harul unui profesor ca Alexandru Brad.
In 1962, Tudor Caranfil a fondat primul cinematograf de arhiva din Bucuresti (Prietenii filmului) pe baza caruia va fi creata, doi ani mai tarziu, Cinemateca Romana.
Poate ca televiziunea ar trebui sa ne ofere intr-un an marcate de evenimente electorale si alte variante de care dispune in arhiva sa, dar in special de Scrisoarea lui Sica Alexandrescu din filmul facut in 1953, cu distributia emblematica ce i-a trimis in eternitate pe Giugaru, Niki Atanasiu, Marcel Anghelescu, Costache Antoniu, Radu Beligan, Ion Fintesteanu, Birlic, Talianu si Elvira Godeanu.
Loc: Cinemateca Romana (str. Eforie 2, Bucuresti) Organizatori: Ambasada Japoniei, Japan Foundation, Arhiva Nationala de Filme-Cinemateca Romana Intrare libera
Poate chiar mai placut, cu adieri dinspre apa fluviului. Stelica Aragea merita felicitari pentru ca a retinut fotografia (din arhiva Elefterescu) si mai ales pentru comparatie!
In domeniul literar-stiintific, Gusti a infiintat si a condus revistele "Arhiva pentru stiinta si reforma sociala" (1919 - 1943) si"Sociologie romaneasca" (1936 - 1944).
La aceasta solicitare, Primaria Generala a raspuns ca nu poate da curs solicitarii, deoarece dosarul imobilului din Mihaileanu a disparut din arhiva Primariei.
Expozitia este completata de un catalog de peste 130 de pagini publicat intr-un tiraj limitat, care prezinta in detaliu toate aspectele domeniului regal de la Balcic, alaturi de un album foto cu imagini de epoca inedite din arhiva muzeului care nu au mai fost publicate pana acum.
- La Sarmizegetusa - alt loc special, conform celor de la BBC - s-ar afla niste artefacte fabuloase sub amplasamentul cetatii (arhiva atlantilor!?).
O parte din imaginile de arhiva ale marilor campioni constituie o premiera. Lansarea va avea loc la Ministerul Tineretului si Sporturilor Sala G.Hagi, et 8, Miercuri 12 Martie- unde se va desfasura si conferinta de presa.
google-analytics.com